joi, 31 decembrie 2009

Noul An!

Sa aveti un an plin de sanatate, ganduri bune in toate si sa pasim cu incredere in anul care vine!

marți, 22 decembrie 2009

Cum arata Craciunul meu!


@ Biblioteca ta

joi, 26 noiembrie 2009

Comunicat privind lansarea Discului cu Acces Deschis

Mâine, 27 noiembrie 2009, comunitatea specialiștilor din științele informării Kosson www.kosson.ro lansează Discul cu Acces Deschis la ora 11 în cadrul activităților dedicate Celei de-a VI-a Ediții a Zilelor Bibliotecii Centrale Universitare din București


Discul cu acces deschis este răspunsul comunității Kosson la unul dintre cele mai interesate aspecte ale comunicării științifice: accesul deschis la rezultatele de cercetare.

Discul cu Acces Deschis este o colecție de documente constituită pentru a crește vizibilitatea asupra problemelor ce țin de comunicarea științifică și valorificarea rezultatelor de cercetare.


Acest produs de informare se adresează tuturor specialiștilor din științele informării din România, precum și forumului științific român. Acest proiect este efortul membrilor din nucleul comunității Kosson, fiind o activitate pro bono cu scopul de a furniza informații și documente utile pentru a înțelege accesul deschis și avantajele care le aduce comunității de cercetare.


Această colecție are textele în limba română și engleză deopotrivă. Fațeta în limba engleză a fost construită ca o corespondență naturală ca urmare a faptului că textele au fost traduse din limba engleză. De asemenea, această fațetă joacă și rolul de punct de conectare a eventualilor parteneri externi pentru a-i invita să ia contact cu eforturile depuse în direcția popularizări paradigmei accesului deschis.


Colecția Discului cu Acces Deschis are un sediu virtual permanent care poate fi accesat pentru consultare la adresa http://oad.kosson.ro.


vineri, 18 septembrie 2009

Un spatiu in timp - Biblioteca





New York architect Andrew Berman's

miercuri, 22 aprilie 2009

World Digital Library (WDL)

Proiectul World Digital Library (WDL) a fost lansat la Centrul Unesco din Paris, informează AFP.Biblioteca oferă internauţilor şansa de a accesa, gratuit, zeci de mii de texte rare din ţări precum Arabia Saudită, Africa de Sud şi state ale Europei, traduse în şapte limbi- publicaţii vechi, hărţi şi atlase şi manuscrise.De exemplu, Biblioteca Naţională a Franţei a contribuit cu o colecţie care include un manuscris având o pictură a lui Jean Fouquet, primele filme ale fraţilor Lumière şi o înregistrare a imnului naţional al Franţei, "La Marseillaise", din 1898.

Din colecţia britanică fac parte desene de anatomie şi texte ştiinţifice, incluzând şi prima schiţă cu structura de dublă spirală a ADN-ului a lui Francis Crick.Milioane de euro de la Google şi MicrosoftDirectorul proiectului, John Van Oudenaren, a afirmat că speră ca acest proiect să promoveze "diversitatea culturală şi să răspundă nevoilor educaţionale, într-o lume care este orientată în prezent către conţinut mediatic facil", şi a precizat că, în acest moment, 32 de instituţii sunt partenere la acest proiect."Dorim să avem o instituţie parteneră în fiecare ţară din lume. Numai atunci vom ajunge o bibliotecă cu adevărat globală", a adăugat Van Oudenaren.
"Biblioteca Digitală Mondială", cel mai amplu proiect de digitalizare culturală, a costat câteva zeci de milioane de dolari provenite din donaţiile private ale unor companii precum Google sau Microsoft.În noiembrie, anul trecut, Uniunea Europeană a lansat un proiect similar, intitulat "Europeana", în care sunt incluse milioane de cărţi, opere de artă, hărţi şi filme din bibliotecile naţionale şi galeriile din Europa.

Iata cu ce e prezenta Romania aici

Sursa: EVZ.RO

sâmbătă, 18 aprilie 2009

Gand bun de Paste!


Copyright © 2009 Bibliotecata, Bucuresti

Sa va intareasca Dumnezeu in credinta, fapte si ganduri bune, pentru a fi mai aproape de toti cei dragi voua in preajma sarbatorilor pascale!

duminică, 22 martie 2009

Biblioteca Naţională a României va fi gata in 30 de luni

Campania sustinuta de Kosson a dat roade!

Biblioteca Naţională a României va fi, în sfârşit, renovată. Ministrul culturii, Theodor Paleologu, a anunţat că a semnat contractul în valoare de aproape 70 de milioane de euro cu firma Aedificia Carpaţi. Demararea lucrărilor a fost tergiversată de faptul că aceeaşi firmă a pierdut licitaţia anul trecut în defavoarea consorţiului format din SC Rotary Construcţii SRL, SC Rombet SA şi SC UTI Instal Construct. Contestaţia pe care Aedificia a depus-o a fost respinsă şi apoi s-a războit în instanţă cu Ministerul Culturii. Lucrările nu au putut începe până la finalizarea procesului. Renovarea se va întinde pe 30 de luni, iar banii provin dintr- un împrumut extern.


Sursa: www.evz.ro

luni, 16 februarie 2009

Sa salvam Biblioteca Nationala!

Initiativa KOSSON poate fi urmata de toti!

Nimeni nu-şi doreşte o situaţie fără ieşire pentru Biblioteca Naţională, care ne aparţine tuturor.
Dacă doriţi, puteţi scoate din impas Biblioteca Naţională. Soluţii există dar acestea nu trebuie să mai întârzie.
Semnează petiţia online şi multiplică vocile celor care doresc să ajute
http://www.petitieonline.ro/petitie/biblioteca_nationala_a_romaniei_cauta_casa-p57682054.html


Puteţi ajuta preluând banerul pe site-ul dumneavoastră :

1


Preluaţi acest cod în pagina dumneavoastră de aici

joi, 25 decembrie 2008

Brad din carti - Sarbatori fericite!

Acest proiect a fost inceput acum cateva luni, dar nu am avut ragazul de a ma apleca asupra lui cu grija! De astazi va invit, sa va postati biblioteca personala si sa facem din ea una publica! Daca aveti o carte rara, veche, de colectie si doriti sa-i faceti o recenzie va astept cu fotografiile la adresa bibliotecata@gmail.com !


Sursa: theblogonthebookshelf.blogspot.com

miercuri, 1 octombrie 2008

Biblioteca Cristinei

Acest proiect a fost inceput acum cateva luni, dar nu am avut ragazul de a ma apleca asupra lui cu grija! De astazi va invit, sa va postati biblioteca personala si sa facem din ea una publica! Daca aveti o carte rara, veche, de colectie si doriti sa-i faceti o recenzie va astept cu fotografiile la adresa bibliotecata@gmail.com !



Numele tau: Cristina
Tara: Romania

Despre biblioteca ta: Aceasta e o parte din biblioteca mea. Cuprinde in special carti de teologie si filosofie;La "sectia" teologie pornim de la reviste de specialitate, la filocalii, editii diferite de Biblie, paterice, carti de-ale Sfintilor Parinti si de-ale marilor duhovnici din zilele noastre. Pentru filosofie, avem mai ales carti ale "filosofiei elementare" atat din filosofii contemporani, romani si straini, cat si cei antici. Mai avem si o biblioteca cu beletristica, in care avem puse cartile din care speram sa citeasca si fetele noastre, in zorii adolescentei, la fel cum am facut si noi. Cum exista un timp pentru toate, exista si un timp al beletristicii, iar acesta, cel putin pentru mine, a fost adolescenta. Acum sunt multe carti pe care nu le-as mai putea citi, dar pe care imi pare bine ca le-am lecturat odata!

vineri, 5 septembrie 2008

Acest proiect a fost inceput acum cateva luni, dar nu am avut ragazul de a ma apleca asupra lui cu grija! De astazi va invit, sa va postati biblioteca personala si sa facem din ea una publica! Daca aveti o carte rara, veche, de colectie si doriti sa-i faceti o recenzie va astept cu fotografiile la adresa bibliotecata@gmail.com !






Numele tau: Roxana
Tara: Romania

Despre biblioteca ta: In aceasta colectie apar titluri semnificative din literatura universala, autori clasici si contemporani, carti de specialitate, un fond documentar acumulat în timp si care va fi dezvoltat continuu. Biblioteca este privita ca un spatiu al studiului individual, o încapere intima, unde putem avea parte de o lectura relaxanta.